From Farm to Fork

 

For English, click here

From Farm to Fork in Twente

Een inspirerend culinair boek over Health Cuisine in Twente. Landgoed van Nederland met o.a. SVH Meesterkok Michel van Riswijk (Landhuishotel De Bloemenbeek), Chefkok Willem Dankers (Dorset), Chefkok Jelle Wagenaar (Het Seminar Culinair Kooktheater), Chefkok Rob Fiselier (Landgoed De Holtweijde), studenten van de Cas Spijkers Academie Twente en velen meer.

Over Health Cuisine

Health Cuisine is een internationaal boekproject van Hospitality in Health (HIH) over de verbinding van gezonde gastronomie & Wellness met daarin 12 chefs in 12 bestemmingen. Landen die al bezocht zijn, zijn Spanje, Thailand en China. Ook over Nederland hebben we een hoofdstuk geschreven met bijzondere aandacht voor Twentse streekproducten en “low foodmiles”. In de nazomer van 2012 bleek dat het hoofdstuk verrassend groter is geworden dan voorzien. We besloten toen om er een apart boek over uit te geven als “zusje van” Health Cuisine. Maar liefst 26 verschillende topondernemingen in Twente waren betrokken bij de totstandkoming van From Farm to Fork in Twente dat op 12/12/12 verscheen. Het boek wordt door de VVV Twente innovatief ingezet als destination marketing tool op diverse vakantiebeurzen in binnen- en buitenland. Ook blijken andere regio’s in Nederland interesse te hebben om een eigen From Farm to Fork boek met HIH te maken met als doel hun eigen topchefs en hoogwaardige streekproducten op een hoger toeristisch niveau te profileren. Klik hier voor meer informatie.

 

1. bij 2. bij directe verzendin

Klik hier voor bedrijven

 

 

 

 

 

 

Een kijkje in het boek

Reportage in Twentelife 

In december 2012 kwam het artikel over Health Cuisine uit in Twentelife Magazine.

Klik op de foto voor de hele reportage.

Laatste nieuws:

Persbericht Cas Spijkers Academie

Persbericht ROC van Twente

Persbericht Misset Horeca

Health Cuisine op Facebook

Health Cuisine op Twitter

Boekpresentatie bij ROC van Twente – de eerste 12 boeken op 12/12/12

Woensdag 12-12-12 zijn om 12:12 uur de eerste 12 luxe exemplaren van ‘From Farm to Fork in Twente’ gepresenteerd in het ROC van Twente in Brasserie Timeless. Initiatiefnemers Nico Dingemans van Hospitality in Health en Marielle Leussink van Studio Paf hebben de eerste 12 exemplaren uitgereikt aan eerst betrokkenen, waaronder Landhuishotel De Bloemenbeek, Dorset, Restaurant Het Seminar, Harry’s Farm, Kalkwijck Distillers, biologische tuinderij De Witte Raaf, Erve Woolderink, Adema Kruiden & Specerijen en de Cas Spijkers Academie van het ROC van Twente.

In het boek, prachtig gedrukt door drukkerij Lulof in Almelo, staan ook het Twents Bureau voor Toerisme, La Cuisine, Landgoed De Holtweijde, Dr. Frank, eetjewel.nl, Reggehooibergen en de Twentse Alliantie van Ambachtelijke Koks. Al meer dan 1500 boeken waren reeds vooruitbesteld voordat het boek gepubliceerd werd.